vineri, 20 septembrie 2013

Despre maidanezi (2)

Asta e partea de completare a primei postari, desi nu mai intereseaza pe nimeni subiectul. Au trecut deja cateva saptamani de la tragicul eveniment.

Stirea nu mai este prezenta in presa, asa ca oamenii nu mai sunt interesati de asa ceva. Am vazut pe Facebook ca circula o stire de pe site-ul revistei CanCan cum ca Ionut a fost ucis de un caine de lupta, cu stapan, si nu de maidanezi.

Avand in vedere ca este vorba de un tabloid, privesc cam circumspect stirea asta. Dar sa spunem, de dragul discutiei, ca asa s-a intamplat. In cazul asta stapanul ar trebui sa fie tras la raspundere si sa fie condamnat penal la multi ani de inchisoare.

Daca in Canada s-ar fi intamplat asa ceva, atunci acea persoana ar fi fost condamnata fara nici o indoiala. Chiar m-am gandit la o solutie. In Canada trebuie sa-ti inregistrezi cainele la autoritati. Nu stiu daca se plateste in functie de rasa, dar din ce-am auzit ar fi vorba de $150 pe an.

Asa ar trebui sa se faca si in Romania. Sa se inregistreze cainele la primarie si sa se plateasca o licenta anuala.

Daca autoritatile vor ar putea crea o baza de date cu ADN-ul cainilor. Se poate colecta foarte usor din saliva. Acum sa nu-mi spuneti ca este impotriva drepturilor omului sau ale animalelor pentru ca ar fi ridicol ca cineva sa spuna asta.

Si daca nu se face pentru toti cainii, atunci macar pentru cainii de lupta, desi nu ar fi indicat doar pentru ei, pentru ca orice caine poate ataca daca sunt create conditiile pentru asa ceva.

Daca cineva ar alte solutii si repet, solutii, lasati-le intr-un comentariu aici sau pe Facebook. Injuraturile de mahala nu rezolva problema deloc, ci doar arata lipsa de idei a celor care le lanseaza.

Un comentariu:

  1. Oricat de "umani" am vrea sa fim nu se poate trece peste eutanasierea cainilor maidanezi din orasele Romaniei. Inmultirea lor a scapat de sub control , nu-s animale domestice ci resalbaticite . Ele reprezinta un pericol major in caz de o contaminare accidentala cu rabie . Va fi macel daca un singur caine contaminat patrunde in arealul Bucurestiului . Ceea ce multi nu stiu e ca vaccinurile pentru rabie nu sunt NICIODATA folositoare in cazul unei contaminari clare . Nu se cunosc cazuri in Romania in care sa fi fost contaminat clar cu rabie si sa fi supravietuit chiar daca a facut vaccinul . Asa ca existenta unei mase mari de caini va fi un factor de catastrofa in Bucuresti de exemplu .
    Ma indoiesc ca a fost "un caine" de lupta ... si ma indoiesc pentru ca copilul de sase ani povesteste de 4 cani iar al doilea factor care ma face sa indoiesc este ca inca nu am vazut o analiza ADN atat de performanta incat sa spuna in cateva zile din urme de saliva (?!) ca cel care a muscat era "un caine de lupta" ... sunt doar speculatii .

    RăspundețiȘtergere