marți, 29 mai 2012

Oameni de calitate

Asta este postarea mea cu numarul 500. Un punct de cotitura ? Nu stiu, dar o sa continui sa mai scriu aici de fiecare data cand o sa gasesc un subiect interesant (pentru mine si, sper, pentru altii).

Recent am avut o discutie in contradictoriu cu o fosta vecina de-a mea, pe Facebook (unde altundeva ?).

sâmbătă, 19 mai 2012

Povesti triste

De fapt vreau sa vorbesc despre o singura situatie trista pe care nu credeam ca o voi intalni vreodata in Canada. O s-o spun pentru a vedea ca tara asta este si ea una normala (daca situatia pe care o voi relata poate fi numita normala), cu bune si cu rele.

sâmbătă, 12 mai 2012

Campbell Valley Regional Park

Azi a fost o zi foarte frumoasa, asa cum sper ca o sa fie toata vara asta. Nu voiam sa stam in casa, asa ca am cautat pe net un traseu de drumetie. Am gasit un site foarte interesant www.vancouvertrails.com, unde poti vedea toate traseele de drumetii cele mai frumoase din zona Vancouver, dar si mai departe spre Whistler si Pemberton, spre nord.

miercuri, 2 mai 2012

Marirea salariului minim

De la 1 mai, in B.C., salariul minim a fost marit la $10,25/ora si $9/ora pentru chelneri si angajatii din restaurante. Multi afaceristi locali au spus ca este un soc pentru sistem, dar cred ca este un semn bun. O parte dintre ei au spus ca vor mai taia din ore, produsele lor se vor scumpi.