luni, 30 ianuarie 2012

Recunoasterea diplomelor in Canada

Probabil ca de cand tin blogul asta si am tot repetat ideea ca studiile nu iti sunt recunoscute in Canada, sper ca oamenii au inceput sa aibe o imagine mai realista despre tara asta. Multi inca mai cred, probabil, ca este usor sa-ti gasesti un loc de munca in domeniul in care ai activat si in Romania, dar nu este asa.

miercuri, 25 ianuarie 2012

Ce inseamna sa fii contractor ?

Azi-dimineata, in drum spre munca, citeam ziarul gratuit Metro pe care poti sa-l iei din orice cutie verde de pe marginea drumului. Gasesti si articole interesante pentru cine vrea sa le citeasca. Unul, in mod special, mi-a atras atentia.

luni, 23 ianuarie 2012

Tot despre copii

M-am gandit sa scriu ceva despre cresterea copiilor. Personal, am ajuns la concluzia ca nu e bine sa-ti cresti copiii in tara asta. Spun asta prin prisma drepturilor care le sunt acordate copiilor. Inca de cand ajung la scoala, in clasa I, li se da un numar de telefon unde pot sa sune la politie, daca simt ca sunt abuzati, fizic sau psihic, de catre parinti.

marți, 17 ianuarie 2012

Bicicleta pe autobuz

Am mai scris si alta data aici despre cat e de usor sa iti iei bicicleta pe autobuz in Vancouver si, probabil, in alte orase canadiene. Urmariti acest film scurt de la Translink si o sa va convingeti si voi. Poate ii vine cuiva din Romania o idee si pune asa ceva si pe autobuzele de acolo.

marți, 10 ianuarie 2012

Fraude la imigrare

Citeam azi intr-un ziar ca Ministerul Imigrarii a descoperit o multime de fraude legate de aplicatiile mai multor imigranti chinezi, in jur de 22% din cazuri, care au facut fals in declaratii sau au exagerat despre experienta si studiile lor.

Mere organice

Azi am cumparat niste mere organice. In Romania li se spune produse eco, la cele care se numesc aici organice. Aici, ca si acolo, preturile sunt ceva mai mari pentru aceste produse, crescute natural, se spune. Merele respective sunt de tipul Ionatan, aici li se spune Gala.

vineri, 6 ianuarie 2012