sâmbătă, 10 aprilie 2010

Lucruri interesante despre Vancouver

Orasul Vancouver a implinit pe 6 aprilie 124 de ani de existenta. Iata cateva lucruri interesante despre Vancouver:

1. In 1880, ziarul London Truth spunea intr-un editorial ca "British Columbia nu este rentabila de pastrat. Nu ar fi trebuie sa fie niciodata locuita si nu va aduce nici un beneficiu de pe urma banilor inghititi de ea."

2. In 1878 a aparut The Moodyville Tickler a fost primul ziar din golful Burrard. Era asa de mic, incat daca plateai sa publici un necrolog devenea un supliment la acel necrolog.

3. In 1886, cu o populatie de aproximativ 1.000 de locuitori Vancouver avea 3 ziare zilnice.

4. Se spune ca in 1867, nou-venitul John (Gassy Jack) Deighton (o personalitate istorica din Vancouver dupa numele caruia provine numele zonei Gastown de la Waterfront) sosit la Burrard Inlet, a spus muncitorilor de la fabrica ce se afla acolo ca le va atat whisky cat pot ei sa bea daca il ajuta sa-si contruiasca barul sau The Globe. A fost ridicat in 24 ore.

5. In 1883 a sosit prima locomotiva... pe un vapor. A fost folosita pentru lucrari locale.

6. In 1900, compania Canadian Pacific Railway a finantat un film pentru promovarea imigratiei canadiene in vest. A durat doi ani pentru filmarea sa pentru ca realizatorilor nu li s-a dat voie sa arate zapada.

7. Pe 23 iunie 1901, a fost zapada in South Vancouver (nu prea mai vezi in ziua de azi).

8. Pe 16 februarie 1940 a avut loc premiera canadiana a filmului Pe aripile vantului la Orpheum Theatre. Fiica lui Vivienne Leigh urma o scoala privata aici si a fost in public, neanuntata la insistentele mamei sale.

9. In 1960, in timpul constructiei Trans-Canada Highway prin valea raului Fraser, un om pe nume Charie Perkins a stat in fata bradului sau alb, in calea noii sosele. Dedicase bradul camarazilor sai din Primul Razboi Mondial, iar protestul declansat ca urmare a posibilei taieri a copacului i-a facut pe ingineri sa schimbe directia autostrazii. Un eveniment unic in constructia unei autostrazi nationale. Si acum se vede curba rezultata din cauza acestui eveniment.

10. In 1891, cand populatia Vancouverului era de 13.000 de locuitori s-a deschis Vancouver Opera House pe strada Granville, construita de Canadian Pacific Railway. Avea 2,000 de locuri.

11. In 1892, premierul British Columbia John Robson, dupa numele caruia este denumita strada Robson, a vizitat Londra. Si-a prins degetul in usa unui taxi, s-a infectat si a murit.

12. Pe 22 august 1964, The Beatles au venit in Vancouver. A fost o intarziere la vama, iar la conferinta de presa de mai tarziu un reporter i-a intrebat pe baieti de ce au intarziat, iar John Lennon a spus: "A trebuit sa fim despaduchiti".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu